6 Şubat 2015 Cuma

Araçta Kucaktaki Çocuğun Tehlikeleri

Bir çarpışma anında, kucağınızdaki çocuğu tutmanız mümkün değildir.
Anneler ve babalar, ön yolcu koltuğunda veya arka koltukta otururken çocukları kucaklarında seyahat ettirirler. Çocuklarını tutabileceklerini, koruyabileceklerini sanırlar.
Saatte sadece 45 kilometre hızla hareket eden bir araç aniden durduğunda, bu arabanın içinde seyahat etmekte olan 25 kiloluk bir çocuk, olduğu yerden fırlarken yavru fil ağırlığına ulaşır. Bu etki, aynı çocuğun neredeyse üçüncü kattan düşmesiyle eşdeğerdir.
Böyle bir kütleyi tutmak, durdurmak mümkün değildir. Bir otomobilin içinde seyahat eden herkes emniyet kemeri takmalıdır. Yetişkinler için de, çocuklar için de bu böyledir. Düşük süratlerde bile olsa, çarpışma sırasında ortaya çıkan enerji inanılmazdır. İnsan kas ve kemik yapısının buna direnmesi mümkün değildir. Otomobilin içinde herkes doğru yerde oturmalıdır. Ölümcül kazaların %30’unun düşük süratlerde ya da yakın mesafelerde meydana geldiği unutulmamalıdır.
Ölümcül riskleri,www.bebekavm.com.tr'den satın aldığınız  doğru çocuk koltuğunu doğru şekilde kullandığınız zaman ortadan kaldırmanız mümkündür!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder